شرکت دانش بنیان چیست؟

یکی از انواع شرکت هایی که در حال حاضر متقاضی آن بسیار زیاد شده است ثبت شرکت دانش بنیان می باشد. شرکت های دانش بنیان همان طور که از اسم آن معلوم است. شرکت هایی است که بر پایه علم، تحقیقات و نوآوری و ایجاد کار آفرینی تشکیل می شود.

خلاصه اینکه: شرکت های دانش بنیان در واقع شرکت هایی هستند که فعالیت خود را در اجرایی کردن و تولید یک یا چند اختراع متمرکز می کنند. در کل شرکتهای دانش بنیان به منظور افزایش علم و ثروت و به کارگیری و تجاری سازی اختراعات تشکیل می شوند. به همین دلیل یکی از الزامات برای ثبت شرکت دانش بنیان داشتن اختراع می باشد که در راستای تجاری سازی آن اختراع فعالیت کنند.

بنابراین یکی از ملزومات ثبت شرکت دانش بنیان داشتن اختراع و نوآوری می باشد.

به تعریف دیگر ثبت شرکت دانش بنیان به شرکتی گفته می شود که از %1 تا %100 سهام آن متعلق به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی و یا از 51 تا 100 درصد آن متعلق به اعضای هیات علمی دانشگاه ها یا واحد های پژوهشی باشد در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از %50 باشد شرکت دانش بنیان خصوصی است و در غیر اینصورت شرکت دانش بنیان دولتی است.

خصوصیات شرکت دانش بنیان

شرکت­ هایی که فقط اعضای هیئت علمی مالک آن هستند

در صورتي كه سهام دانشگاه كمتر از 50 درصد باشد،‌ شركت دانش‌بنیان، شركتي خصوصي است كه بايد تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود­

شرکت هایی که دانشگاه ها نیز در ان مابکیت دارند

درصورتي­كه سهام دانشگاه 50 درصد يا بيشتر باشد، شركت دانش­‌بنيان، شركتي دولتي است.

در شرکت های دانش بنیان دولتی نیز ، دانشگاه فقط به میزان سهام خود در مدیریت شرکت و در سود و زیان آن شریک می باشد.

*رییس و معاون دانشگاه یا مرکز آموزشی در زمان مسئولیت فقط می توانند سهامدار شرکت باشند . ولی اعضای هیئت مدیره شرکت و مدیر عامل شرکت نباید هیچگونه مسئولیتی در دانشگاه داشته باشند .

* اعضای هیئت علمی دانشگاه متناسب با میزان وقت گذاری و نوع فعالیتی که در شرکت دانش بنیان انجام می دهند  همچنین میزان مشارکتی که در مالکیت فکری معنوی شرکت داشته اند ، در شرکت سهامدار می باشند.

ثبت شرکت دانش بنیان

یکی دیگر از خدمات ارزنده و قابل توجه و همچنین تخصصی ثبت ملاصدرا، ثبت شرکت دانش بنیان می باشد. می توان روند ثبت شرکت های دانش بنیان را به اختصار اینگونه بیان کرد

دانشگاه­‌ها و واحدهاي پژوهشي پس از تصويب امكان تاسيس شركت­‌هاي دانش­‌بنيان در آيين­‌نامه­‌ی مالي و معاملاتي خود در هيات امنا، مي­‌توانند شروع به تشكيل شركت­‌هاي دانش­‌بنيان نمایند. هر شركت دانش­‌بنيان به پيشنهاد تعدادي از اعضا­ی هيات علمي و تصويب دانشگاه يا واحد پژوهشي تاسيس خواهد شد و يا توسط دانشگاه و واحد پژوهشي به اعضا­ی هيات علمي پيشنهاد مي­‌شود.

روند ثبت شرکت دانش بنیان همانند بقیه شرکت ها می باشد باید یک شرکت در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد و یک سال از تاریخ ثبت آن بگذرد و پس از کسب مجوز های لازم ، یک درخواست مبنی بر تقاضای دانش بنیان شدن شرکت برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید فرستاد ، که پس از تایید شدن شرکت دانش بنیان محسوب می شود.

مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان

 

کپی شناسنامه همه ی اعضا هیئت مدیره

کارت ملی همه ی اعضا هیئت مدیره

گواهی عدم سوءپیشینه همه ی اعضا هیئت مدیره

کپی مدارک تحصیلی همه ی اعضاء شرکت

دو نسخه اظهارنامه شرکت

دو نسخه اساسنامه شرکت

دو نسخه شرکتنامه شرکت

کپی مجوزهای لازم و مرتبط با فعالیت شرکت دانش بنیان

کپی روزنامه رسمی شرکت به همراه آخرین تغییرات

آخرین لیست بیمه شرکت به همراه خلاصه وضعیت دستمزد ، حقوق و مزایا

کپی آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده برای سازمان امور مالیاتی

رزومه شرکت

زمينه­‌هاي فعاليت شرکت­‌های دانش­‌بنیان

.         انجام پژوهش­‌هاي كاربردي و توسعه­‌اي.

  • ارایه خدمات تخصصي و مشاوره­‌اي (خدمات علمي،‌ تحقيقاتي و فني).
  • توليد محصولات با فناوري نوين (توسعه فناوري).
  • انجام خدمات نظارتي بر پروژه­‌هاي پژوهشي، ‌اجرایي و مشاوره­‌اي.
  • ارایه­‌ی خدمات توسعه­‌ی کارآفرینی.
  • ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعه­‌ی کسب‌وکار.
  • ارایه­‌ی خدمات توسعه­‌ی محصول جدید.
  • ارایه­‌ی خدمات ایجاد و توسعه­‌ی خوشه­‌های کسب‌وکار.
  • تشخیص فرصت­‌های کارآفرینی.
  • انجام خدمات توسعه­‌ی فناوری.
  • انجام خدمات ورود کسب‌وکارها به بازار بین‌الملل و جهانی کردن آن‌ها.

برنامه­‌ریزی و اجرای طرح­های توسعه­‌ی کارآفرینی در سطوح ملی، منطقه­‌ای و محلی.

نکات

دولت برای ارزش گذاری و ترویج علم و دانش و کارآفرینی برای شرکت های دانش بنیان 15 سال (پس از تاریخ مجوز برای شرکت ) معافیت از مالیات ، عوارض گمرکی ،سود بازرگانی و عوارض مالیاتی در نظر گرفته است.

همچنین دولت مزایایی چون تسهیلات بانکی با بهره کم، واگذاری اراضی شهرکهای صنعتی،استقرار در کاربری مسکونی شهر تهران،تخفیف دوره های آموزشی برای شرکتهای دانش بنیان،حمایت از کالاهای ساخت داخل و …. را برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است.